Revistes Catalanes amb Accés Obert (RACO)

El Tossal de la Roca (Vall d' Alcalá, Alicante). Reconstrucción paleoambiental y cultural de la transición del tardiglaciar al Holoceno inicial.

Mª. Pilar Fumanal García, P. López, J. A. López, M. Pérez Ripoll, Rafael Martínez Valle, P. Uzquiano, A. Arnanz, A. Sánchez Marco, P. Sevilla, A. Morales, E. Roselló, María Dolores Garralda, M. García-Carrillo

Resum


En aquest treball es resumeixen els resultats de la investigació interdisciplinar desenvolupada a l'abric del Tossal de la Roca i s'hi presenta una visió global de les análisis paleoambientals -sedimentologia, paleobotanica
paleontologia-, radiomètriques. paleoeconòmiques i tecnoindustrials de les successives ocupacions humanes constatades al jaciment durant el tardoglacial i I'Holocè inicial (ca. 15.000-7.500 BP).
La valoració de les dades permet el reconeixement de pautes en la selecció i I'aprofitament dels recursos, les àrees de captació de bona part de la matèria primera usada en la fabricació dels utensilis lítics, i també una reconstrucció de les condicions paleoambientals dels voltants del jaciment.

Text complet: PDF