Revistes Catalanes amb Accés Obert (RACO)

Com aplicar arbres de decisió en SPSS

Vanesa Berlanga-Silvente, María-José Rubio-Hurtado, Ruth Vilà-Baños

Resum


Un arbre de decisió és una forma gràfica i analítica de representar tots els esdeveniments (successos) que poden sorgir a partir d'una decisió assumida en cert moment. Ens ajuden a prendre la decisió més "encertada", des d'un punt de vista probabilístic, davant un ventall de possibles decisions. Aquests arbres permeten examinar els resultats i determinar visualment com flueix el model. Els resultats visuals ajuden a buscar subgrups específics i relacions que potser no trobaríem amb estadístiques més tradicionals.

Els arbres de decisió són una tècnica estadística per a la segmentació, l'estratificació, la predicció, la reducció de dades i el filtrat de variables, la identificació d'interaccions, la fusió de categories i la discretització de variables contínues.

La funció arbres de decisió (Tree) en SPSS crea arbres de classificació i de decisió per a identificar grups, descobrir les relacions entre grups i predir esdeveniments futurs. Existeixen diferents tipus d'arbre CHAID, CHAID exhaustiu, CRT i QUEST, segons el que millor s'ajusti a les nostres dades.

Text complet: HTML (Castellano)