Revistes Catalanes amb Accés Obert (RACO)

Perifèria 16

Consell Editorial

Resumen


El 24 de novembre de 2011 el Departament d'Antropologia Social i Cultural de la UAB i l'Institut Català d'Antropologia van organitzar un acte en memòria de Ramon Valdés del Toro. En aquest número hem volgut recollir les intervencions d'aquell homenatge, per sumar-nos a un sentir que es va constatar en tots els ponents: l'agraïment a un magnífic antropòleg, col·lega i mestre.

Aquest número també és l'estrena de la nostra revista en una nova plataforma tecnològica: Open Journal System (OJS). Aquesta opció suposa una renovació, que ja han seguit altres publicacions científiques de la UAB, i que contribueix a la sostenibilitat i a la millora dels processos d'avaluació, comunicació i edició. Esperem amb això facilitar el treball dels/les autors/es i els/les col·laboradors/es que fan possible Perifèria.

No menys notable és la diversitat dels articles que presentem. Amb diferents focus temàtics i geogràfics, en els textos s'aprecia el repte dels/de les autors/es per enquadrar el treball etnogràfic cap als desafiaments actuals de les nostres societats. I en gran manera, també el repte del/la antropòleg/a per ubicar-se davant tant de situacions complexes com properes.

Així mateix, la nostra convicció compartida pel paper que pot i té l'antropologia davant les demandes actuals de la nostra societat, ens condueix a la necessitat de reforçar el posicionament de la nostra professió. És per això que ens complau difondre el manifest de l'Associació Catalana de Professionals de l'Antropologia, que es va crear amb el propòsit de millorar la visibilitat de la disciplina i potenciar les seves possibilitats de professionalització.


Texto completo: PDF