Clients virtuals i comunitat local: reflexions des d'una biblioteca pública

Main Article Content

Roser Lozano
Internet ha significat per a les biblioteques públiques un evident impuls al desenvolupament dels serveis d'informació local i comunitària. La biblioteca pública té una funció múltiple com a proveïdora, generadora de serveis i de productes d'informació virtuals, i també organitzant i fent circular virtualment entre la comunitat la informació generada per altres agents socials, culturals i econòmics. Al web de la Biblioteca Pública de Tarragona(d'ara endavant BPT), iniciat el 1998 gràcies al finançament privat, es prioritzaren aquests serveis d'informació local i comunitària per a atendre dos perfils de clients virtuals: els ciutadans i els clients institucionals. Des de llavors, l'avaluació i la interacció constant amb la nostra comunitat ha facilitat que sigui un web útil, en constant transformació i renovació de serveis. El web de la BPT serveix per a captar clients virtuals i convertir-los en clients reals de la biblioteca i a la inversa, la BPT treballa a favor de l'e-inclusió, creant clients virtuals i disminuint la bretxa digital de la nostra comunitat a través de programes específics. D'altra banda, Internet ha passat de ser considerada una autopista de la informació a ser considerada cada vegada més un lloc de trobada gràcies a les noves formes de comunicació i de relació que modifiquen de manera important les possibilitats d'acció de la biblioteca pública i marquen línies d'actuació per al futur immediat.

Paraules clau:

biblioteques públiques, serveis d’informació local, informació comunitària, serveis virtuals d’informació, llocs web, Biblioteca Pública de Tarragona,

Article Details

Com citar
Lozano, Roser. “Clients virtuals i comunitat local: reflexions des d’una biblioteca pública”. Item: revista de biblioteconomia i documentació, no. 46, pp. 93-115, https://raco.cat/index.php/Item/article/view/123061.