Revistes Catalanes amb Accés Obert (RACO)

D’una història nacional a una història patriòtica: la Corònica universal de Jeroni Pujades als Anales de Cataluña de Narcís Feliu de la Penya

Andrea Ricci

Resum


Aquest article analitza la presència de la Corònica universal de Jeroni Pujades als Anales de Cataluña de Narcís Feliu de la Penya mitjançant una comparació quantitativa i qualitativa dels dos textos. L’objectiu és demostrar l’actualitat de l’obra de Jeroni Pujades, fins i tot després d’haver passat gairebé un segle des de la seva publicació, i estudiar la manera com és manipulada per Feliu de la Penya per poder-la utilitzar en el seu projecte d’una història propagandística del Principat de Catalunya.

Abstract

This article analyzes the presence of the Corònica universal by Jeroni Pujades in the Anales de Cataluña by Narcís Feliu de la Penya through a quantitative and qualitative comparison of the two texts. The aim is to demonstrate the continuing relevance of the work of Jeroni Pujades almost a century after its publication and analyze the way in which it was manipulated by Feliu de la Penya in his propagandistic history of the Principality of Catalonia.

Text complet: PDF