Revistes Catalanes amb Accés Obert (RACO)

La promoció de la lectura a les llibreries de Catalunya (2014-2015)

Antoni Daura i Jorba

Resum


*cat: La majoria de llibreries catalanes —especialment les que es troben ubicades en entorns urbans— tenen una activitat promocional dels autors, dels seus llibres i de la lectura en general, prou potent i remarcable. De manera natural, i amb una gran dosi de professionalitat i de voluntat d’anar més enllà de les pures transaccions comercials, aquests establiments culturals de proximitat acullen de manera regular actes de presentació de títols nous, tallers, signatures, clubs de lectura, etc. Aquest és un dels valors importants d’aquesta xarxa llibretera que es reivindica constantment com un espai cultural i prescriptor de referència. En aquest article es repassa aquesta feina promocional i s’actualitza la informació de què es disposa de les llibreries més actives.

*cast: La mayoría de librerías catalanas –especialmente las que se encuentran ubicadas en entornos urbanos– tienen una actividad promocional de los autores, de sus libros y de la lectura en general, bastante potente y remarcable. De manera natural, y con una gran dosis de profesionalidad y de voluntad de ir más allá de las puras transacciones comerciales, estos establecimientos culturales de proximidad acogen de manera regular actos de presentación de nuevos títulos, talleres, firmas, clubes de lectura, etc. Este es uno de los valores importantes de esta red librera que se reivindica constantemente como un espacio cultural y prescriptor de referencia. En este artículo se hace un repaso de este trabajo promocional y actualiza la información de que se dispone de las librerías más activas.

*eng: Across the country but especially in the inner city, Catalan bookshops are seriously investing in promotional activities to make authors more widely known, boost book sales and maintain the general public’s interest in reading. Understanding that their sector depends on more than simply the sale of books off shelves, naturally enterprising booksellers are employing considerable talent to make their premises cultural venues for the local community by hosting book launches, signings, workshops, book club meetings and other such events on a regular basis. In short, the Catalan booksellers’ network is consolidating its role as a provider and arbiter of culture and this article reviews the promotional activities that the most actively involved bookshops are now offering.


Text complet: PDF