Revistes Catalanes amb Accés Obert (RACO)

Polítiques editorials

Condicions de l'accés obert

L'accés als articles a text complet inclosos a RACO és gratuït, però els actes de reproducció, distribució, comunicació pública o transformació total o parcial estan subjectes a les condicions d'ús de cada revista i poden requerir el consentiment exprés i escrit dels autors i/o institucions editores.

 

Objectius i temàtica

La revista Dante e l’Arte admet a valoració treballs d’investigació (escrits en italià, català, castellà, anglès, francès o alemany), originals, de caràcter interdisciplinar i relacionats amb l’objectiu fonamental de la revista, és a dir, posar en relleu i estudiar la centralitat  de Dante en la creació artística del seu temps i dels segles posteriors fins avui. La intenció de la revista és no circumscriure’s a una perspectiva metodològica predeterminada. Els treballs proposats per a la part monogràfica hauran d’adequar-se a les indicacions que en aquest sentit es faran públiques en el seu moment, i no podran superar, indicativament, les 8000 paraules. La secció “articles” admet propostes, d’extensió no superior, indicativament, a les 8000 paraules, des de dues perspectives: en la primera, l’atenció es focalitza exclusivament en la presència de qualsevol modalitat artística (iconografia, música, teatre, etc.) en l’obra de Dante; en la segona, en la recepció de l’obra de Dante en les diferents modalitats artístiques (teatre, arts visuals i escèniques, música, literatura etc.), fins avui. S’admeten a valoració també notes breus i ressenyes de publicacions recents relacionades amb la temàtica de la revista, de fins a 1500 paraules.

 

Política de seccions

Monogràfic

Inclou treballs especialitzats i originals, focalitzats en la temàtica proposada per a cada número, dins de les directrius generals de la revista.

Activat Trameses obertes Activat Indexats Activat Revisats per persones expertes

Articles

Política

Activat Trameses obertes Activat Indexats Activat Revisats per persones expertes

Ressenyes

La secció conté textos breus que comentin i informin críticament sobre un llibre, monografia o document audio-visual recentment publicat i vinculat temàticament al camp d’estudi de la revista.

Activat Trameses obertes Activat Indexats Desactivat Revisats per persones expertes

Notes

La secció notes acull treballs i informacions breus vinculades a qualsevol dels dos àmbits generals abordats per la revista.

Activat Trameses obertes Activat Indexats Activat Revisats per persones expertes
 

Procés de revisió de persones expertes

Els treballs rebuts se sotmetran a una primera revisió per part del comité editorial i posteriorment seran enviats per a la seva valoració per part de 2 especialistes. La política de revisió de la revista és per peer review, i ni autors ni revisors coneixen les identitats respectives. Els revisors són escollits entre especialistes reconeguts de la matèria abordada per l’article

 

Enviament d’exemplars per a ressenya

L’adreça postal per a enviar llibres per a ser ressenyats és la següent:

Revista Dante e l’arte.
Universitat Autònoma de Barcelona
Facultat de Filosofia i Lletres
Departament de Filologia Francesa i Romànica
Àrea de Filologia Italiana
Edifici B
Campus de Bellaterra
08193 Cerdanyola del Vallès (Barcelona)