Revistes Catalanes amb Accés Obert (RACO)

FisterraSalud: un portal per a pacients

M.ª Pilar Farjas

Resum


La creixent demanda de la població de webs de consulta sobre temes de salut ha permès la creació de pàgines per a associacions de malalts, societats científiques, organitzacions sanitàries, etc. Tanmateix, la majoria són pàgines monotemàtiques, depenen d'entitats amb finalitats de lucre o, en el cas de les pàgines d'entitats oficials, contenen bàsicament informació administrativa.
Un aspecte addicional, que ha motivat fins a aquest moment la creació de materials d'ajuda a la consulta de Fisterra.com, és la necessitat d'aportar al professional d'atenció primària material per a lliurar als pacients que els informi del seu problema de salut, els procediments, els tractaments, les pautes d'actuació abans o després de ser sotmesos a una prova diagnòstica o tractament, les autoatencions o bé guies per a assistents de pacients.
En aquest context es va abordar el projecte FisterraSalud: la creació d'un portal per a pacients de consulta i obtenció d'informació i materials d'autoatenció i ajuda mútua sobre malalties, problemes de salut, procediments diagnòstics o terapèutics en llengua castellana, elaborats per professionals sanitaris i basats en la millor prova científica disponible.
Es tracta d'un portal per a pacients que és gratuït i d'entrada lliure, en el qual la informació s'organitza per temes (per ordre alfabètic), i cada tema conté la informació elaborada per Fisterra, i que també disposa d'enllaços a pàgines informatives seleccionades i pàgines d'associacions i organitzacions d'assistència o ajuda a pacients.

Text complet: PDF