Revistes Catalanes amb Accés Obert (RACO)

Tendències en l'ús d'Internet com a font d'informació sobre salut

Jaime Jiménez Pernett, José Franciso García Gutiérrez, José Luis Martín Jiménez, Clara Bermúdez Tamayo

Resum


L'ús de les noves tecnologies per a accedir a informació clínica i a materials de formació sobre salut i benestar s'ha convertit en una necessitat per a molts ciutadans, pacients i professionals sanitaris de tot el món. D'aquesta manera, Internet s'ha convertit en un instrument fonamental de la "transmissió del coneixement" (knowledge translation) en salut.
Encara que la literatura sobre el tema d'«Internet i salut» és cada vegada més extensa, a Espanya s'han fet molt pocs estudis per a saber quins són els patrons de cerca d'informació sobre salut a Internet i la percepció de la qualitat d'aquests recursos que tenen diferents sectors de població (per exemple, adolescents, gent gran, dones, professionals de la salut i comunitats virtuals de pacients). Aquestes són precisament les línies de recerca que un grup de professionals de l'Escola Andalusa de Salut Pública (EASP) porta a terme durant els darrers anys.
En aquest article es revisen les tendències d'ús d'Internet com a font d'informació sobre salut en diversos grups de població i els factors que afavoreixen l'accés a aquests recursos. A més, s'analitzen els codis de conducta que s'han proposat per a millorar la qualitat de les pàgines web que tenen continguts de salut.

Text complet: PDF