Revistes Catalanes amb Accés Obert (RACO)

Polítiques editorials

Condicions de l'accés obert

L'accés als articles a text complet inclosos a RACO és gratuït, però els actes de reproducció, distribució, comunicació pública o transformació total o parcial estan subjectes a les condicions d'ús de cada revista i poden requerir el consentiment exprés i escrit dels autors i/o institucions editores.

 

Política de seccions

Monogràfic

Pròxims monogràfics

Trípodos sol·licita originals per al pròxim monogràfic en el tema següent (títol provisional):


—"La comunicació política avui: nous mitjans, velles lògiques?"

Editors: Andreu Casero-Ripollés (Universitat Jaume I de Castelló) i Elena Yeste Piquer (Universitat Ramon Llull)

Data límit per a la recepció d’articles: 10/02/2014

Resum: Durant les últimes dècades, ha prevalgut un escenari dominat per la mediatització de la política (Mazzoleni & Schutz, 1999). En aquest context, els mitjans de comunicació han exercit un paper absolutament central. S’han afirmat com l’escenari en el qual es representa socialment la política i, a més, han imposat les seves pròpies lògiques i estàndards als que els actors polítics han hagut d’adaptar (Strömbäck, 2008). No obstant això, la consolidació de les innovacions tecnològiques vinculades a la digitalització i la convergència, entre les quals destaquen la web 2.0 i els mitjans socials, ha posat en dubte la configuració i funcionament del camp de la comunicació política. La possibilitat que els actors polítics siguin autònoms a l'hora de produir i difondre els seus missatges, per una banda, i l'apoderament dels ciutadans gràcies a les plataformes digitals (Castells, 2009; Jenkins, 2006), d’altra, obre un escenari nou marcat pel qüestionament del monopoli dels mitjans i la redefinició de la mediatització de la política.

Aquest número monogràfic de Trípodos vol analitzar si els nous mitjans digitals estan alterant les velles lògiques de la comunicació política lligades a la mediatització i en quina mesura. És a dir, pretén contribuir a l'actual debat sobre la transformació de la comunicació política en l'era digital a partir d'investigacions empíriques rigoroses o aproximacions teòriques sòlidament fonamentades. Per això, seran ben rebudes tant aquelles propostes que analitzin els nous escenaris tecnològics, associats al web 2.0 i els mitjans socials, com aquells treballs que permetin conèixer amb detall les lògiques i dinàmiques vinculades a la mediatització de la política actualment.

Els articles per a monogràfics han d’arribar abans de les dates fixades per a cada tema.

Per lliurar els originals s'han de registrar a la revista (www.tripodos.com) com a autors.


Propostes de monogràfics

Trípodos accepta propostes de monogràfics. La proposta ha d’incloure un títol, un resum dels objectius i continguts temàtics, el nom i centre de treball del/s coordinador/s, així com una justificació de l’interès del monogràfic i dels possibles col·lectius interessats a participar-hi. Per norma general els monogràfics hauran d’aplegar un mínim de cinc articles i un màxim de set.

El Consell de Redacció de Trípodos avaluarà les propostes de monogràfics.

Podeu fer arribar les vostres propostes de monogràfics a: tripodos@blanquerna.url.edu.

Activat Trameses obertes Activat Indexats Activat Revisats per persones expertes

Fonaments

Trípodos també accepta articles i recerques d'altres temàtiques per a la secció “Fonaments”, al voltant de qualsevol disciplina relacionada amb el món de la comunicació, el pensament i les humanitats.

Per lliurar els originals s'han de registrar a la revista (www.tripodos.com) com a autors.

Activat Trameses obertes Activat Indexats Activat Revisats per persones expertes

Eines

La secció “Eines” dóna cabuda a ressenyes sobre llibres vinculats a les matèries de la revista.

Activat Trameses obertes Activat Indexats Activat Revisats per persones expertes
 


Consultes i enviament d'articles: www.tripodos.com

ISSN paper: 1138-3305. ISSN electrònic: 2340-5007

Facultat de Comunicació Blanquerna. Universitat Ramon Llull.