Revistes Catalanes amb Accés Obert (RACO)

Cafè, nutrició i salut

Marc Rubio Celorio

Resum


El cafè és una de les begudes més consumides arreu del món, per
les seves propietats organolèptiques úniques i possiblement també per la
capacitat d'estimular els individus.No obstant això, el consum de cafè
s'associa freqüentment amb estils de vida poc saludables, com el
tabaquisme i el fet de pernoctar, la qual cosa li ha atorgat una imatge
negativa. D'altra banda, hi ha nombroses creences o mites alimentaris,
fins i tot en l'àmbit mèdic, respecte als seus potencials efectes adversos,
la majoria dels quals no han estat demostrats científicament.
En els últims anys, però, diversos estudis epidemiològics demostren
de forma consistent que el consum de cafè s'associa a un menor risc de patir
diabetis de tipus 2, Parkinson, Alzheimer, malalties hepàtiques
Els mecanismes que poden explicar aquests efectes encara no estan
explicats completament, però tot apunta que són deguts a la presència
de cafeïna i a l'alt contingut d'antioxidants que es troben al cafè, i per
aquest motiu aquests compostos centraran l'atenció d'aquest document.

Text complet: Text complet