Revistes Catalanes amb Accés Obert (RACO)

Plans de control d'al·lèrgens a la indústria agroalimentària: el paper de l'anàlisi a la fàbrica

Richard Fielder

Resum


Segons la normativa vigent, la indústria alimentària té l'obligació d'indicar a l'etiqueta dels seus productes la presència de components potencialment al·lergènics. Per aquest motiu, és molt important tenir implementat un bon sistema
d'identificació i control d'al·lèrgens a la cadena de producció alimentària com a
part d'un pla d'anàlisi de perills i punts de control crítics (APPCC) adequat.

La detecció d'al·lèrgens es pot realitzar a través de la contractació de laboratoris
externs o a partir de la utilització dels diferents kits que es poden trobar al mercat
actualment. Aquesta darrera opció és la que darrerament estan adoptant cada cop
més indústries alimentàries.

Dins dels kits d'anàlisi disponibles, es poden trobar tant kits ràpids per detectar al·lèrgens en productes i en superfícies com kits de tipus ELISA o PCR per a la detecció de proteïnes i l'anàlisi d'ADN, respectivament.

Text complet: PDF