Revistes Catalanes amb Accés Obert (RACO)

Vibrio parahaemolyticus: característiques i viabilitat en matrius de peix

M. Àngels Calvo Torras, Leonardo Arosemena Angulo, Lídia Domínguez Clavería, Gisela Girmé Vidal, María Rodríguez González, Carles Adelantado Faura, Lucía Pérez Caullán

Resum


Vibrio parahaemolyticus és un microorganisme que pot trobar-se en productes alimentaris d?origen marí. Per aquesta raó, el seu consum pot
produir infeccions alimentàries. Es considera que el seu hàbitat està restringit a àrees específiques del món, sobretot a països de l?Est. Tot i així, aquest microorganisme ha estat trobat en una gran quantitat d?ambients aquàtics.
L?objectiu del present estudi va ser determinar la viabilitat de Vibrio parahaemolyticus en mostres de tonyina (Thunnus sp.) i salmó (Salmo sp.)
mitjançant inoculacions experimentals sota condicions controlades de
laboratori.

Text complet: PDF