Revistes Catalanes amb Accés Obert (RACO)

Millora nutricional dels ous i la carn de pollastre mitjançant l'alimentació

Ana C. Barroeta, Ester Vilarrasa

Resum


En una primera part es recull la informació disponible sobre la
composició lipídica de la carn de pollastre i dels ous, i de vitamina E
(α-tocoferol), coneguda pel seu gran poder antioxidant. La segona part del
treball està dedicada a l?estudi de la modificació del perfil d?AG del pinso que
permet canviar la composició d?AG del rovell i de la carn de pollastre. Es pot
dir que, a mesura que el nivell d?AGPI de la ració augmenta, el contingut
d?AGPI de la carn i els ous també augmenta. Els AGPI omega-3 de CML (EPA i
DHA) són els que tenen més interès en el disseny de pinsos (farines de llinosa
o de peix) per a l?obtenció d?aliments enriquits per als humans.

El problema més important d?augmentar el grau d?insaturació de la carn és
que provoca una major susceptibilitat a l?oxidació lipídica, factor que
determina el deteriorament de la qualitat global de la carn i els ous.

L?α-tocoferol és l?antioxidant d?origen natural que ha demostrat una major
potència. Es presenten els resultats de l?experiència amb pinsos de nivells
creixents d?AGPI i d?acetat d?α-tocoferol.

Text complet: PDF