Revistes Catalanes amb Accés Obert (RACO)

Tecnologies emergents per a la conservació dels aliments

Josep M. Monfort

Resum


La globalització dels mercats, els nous estils de vida i el canvi d'hàbits
alimentaris demanen productes de més llarga durada, al mateix temps que hi ha
una exigència de processament mínim, que recordi els productes d'origen sense
disminuir-ne la seguretat d'ús. Per atendre aquests desitjos del consumidor,
la indústria alimentària ha adoptat la teoria de Lesinger d'introduir en el
processament de l'aliment un seguit d'obstacles suaus que dificultin el creixement
bacterià, i amb l'acoblament d'aquests tractaments lleugers, parcials i específics
assolir un efecte eficaç, segur i quasi total. Les tecnologies emergents que es poden
aplicar a la conservació dels aliments són nous obstacles a afegir en el procés, però
que no sempre s'implanten amb èxit, per diferents raons que s'exposen en aquesta
breu revisió, juntament amb les seves projeccions de futur.

Text complet: PDF