Revistes Catalanes amb Accés Obert (RACO)

Foment Granjenc

Miquel Català, Anna Sàez Guiu

Resum


Presentem el projecte d'ua eina informàtica per a poder dear tot el material fotogràfic i documental que trobem i anem recuperant al poble a través d'exposicions i altres treballs que es fan a la vila: www.akamc2.cat/arxiugranjenc.

L'objectiu principal és recuperar, conservar i difondre el patrimoni fotogràfic i docuemtal del poble i de la zona. La majoria d'aquest patrimoni és en mans de gent gran i volem facilitar el màxim que no es perdi am el pas del temps, ja que és un material delicat i que s'anirà malmetent. Per aquesta raó estimem guardar-ho en forma digital, en un arxiu o base de dades a la xarxa, perquè aquesta informació sigui abastable a qui la pugui necessitar o consultar.

Aquest patrimoni, les dades que genera i d'on prové, quedarà protegit per les persones promotores del projecte i la mateixa eina. És un treball que famolt d'emfasi en la memòria i ,sobretot, en la memòria col3lectiva d'un poble, la Granja d'Escarp. És per això que ehm triat aquest nomFoment Granjenc, anb j, ja que era l'antic espai recreatiu i cooperativa agrícola del poble, un edifici emblemàtic, amb molta història i construït a comuns, amb les mans dels granjolins i de les granjolines


Text complet: PDF