Revistes Catalanes amb Accés Obert (RACO)

«Mediae Aetatis Moneta: la moneda a la Mediterrània medieval». A propòsit de la participació d’uns medallons del MEV a l’exposició

Albert Estrada-Rius

Resum


Després de la primera exposició temporal «La imatge pública de Roma», organitzada pel Gabinet Numismàtic de Catalunya del MNAC, el mes d’abril de l’any 2006 en la seu remodelada del Palau Nacional, es va inaugurar una segona mostra amb el títol «Mediae Aetatis Moneta: la moneda a la Mediterrània Medieval». El present article d’Albert Estrada-Rius, conservador del Gabinet Numismàtic de Catalunya i comissari de la Mostra, descriu el contingut de l’exposició així com els paral·lelismes iconogràfics de quatre medallons medievals del MEV presents en aquesta exposició.

After the first temporary exhibition «The Public Image of Rome», which was organised by the Gabinet Numismàtic de Catalunya at its new headquarters in the Museu Nacional d’Art de Catalunya in April 2006, a second exhibition was organised, entitled «Mediae Aetatis Moneta: the Coinage of the Medieval Mediterranean». The present article by Albert Estrada-Rius, curator of the Gabinet Numismàtic de Catalunya and organiser of the exhibition, describes the exhibition and analyses the iconographic parallels between four medieval medallions from the MEV included in the exhibition.

Text complet: PDF