Revistes Catalanes amb Accés Obert (RACO)

Nº14. Cómo elaborar folletos de salud destinados a los pacientes

Els fullets de salut són un dels mitjans més utilitzats per a l’educació sanitària de pacients, familiars, persones que vetllen malalts i ciutadans en general. Nombroses institucions de salut pública, empreses farmacèutiques, associacions de pacients i col•legis de metges, entre d’altres, s’esforcen en transmetre als ciutadans informacions de caràcter mèdic amb diferents propòsits. Tot i això, crida l’atenció l’escàs interès que encara avui susciten aquest tipus de textos entre la majoria de professionals sanitaris.

Aquest manual pràctic neix amb l’objectiu de servir com a guia per a l’elaboració de fullets de salut i per a millorar la seva qualitat en espanyol. Cómo elaborar folletos de salud destinados a los pacientes reuneix una sèrie de recomanacions i pautes que permeten al redactor resoldre els principals dubtes que se li poden plantejar en la redacció i el disseny d’aquest tipus de material educatiu per a pacients.

Elaborat per Mª Blanca Mayor, doctora en Traducció i Interpretació per la Universitat de Granada, aquest Quadern de la Fundació Dr. Antoni Esteve número 14 pren com a exemple 267 fullets de salut procedents de diferents institucions per tal d’il•lustrar cadascuna de les seves recomanacions. A més, l’autora incorpora un conjunt d’activitats per a que el lector posi en pràctica els diferents consells que el manual proporciona sobre l’elaboració de fullets de salut.

Páginas iniciales

Páginas Iniciales PDF
  I-VI
Índice PDF
  VII-VIII

Artículos

Introducción PDF
Mª Blanca Mayor Serrano 1-4
1. Factores extralingüísticos de los folletos de salud PDF
Mª Blanca Mayor Serrano 7-10
2. Cómo elaborar un folleto de salud: Recomendaciones PDF
Mª Blanca Mayor Serrano 11-26
3. Actividades de aprendizaje PDF
Mª Blanca Mayor Serrano 29-42

Apéndices

Apéndice 1. Resumen de los factores externos del folleto de salud PDF
Mª Blanca Mayor Serrano 45-46
Apéndice 2. Resumen de los factores internos del folleto de salud PDF
Mª Blanca Mayor Serrano 47-48
Apéndice 3. Elementos metacomunicativos empleados en los folletos de salud PDF
Mª Blanca Mayor Serrano 49-50
Corpus textual PDF
Mª Blanca Mayor Serrano 51-56
Bibliografía PDF
Mª Blanca Mayor Serrano 59-64
Índice Cuadernos FDAE PDF
65