Revistes Catalanes amb Accés Obert (RACO)

Anàlisi de la producció científica i de patents en el cas del tractament del resveratrol

Víctor Cavaller

Resum


Centrarem l’anàlisi dins d’aquest article en l’estudi hipotètic adreçat a alguna de les empreses del sector vitivinícola, consistent en determinar l’avantatge competitiu susceptible d’obtenir en l’aplicació del coneixement derivat de la R+D desenvolupada en biotecnologia. Es procedirà a un estudi cienciomètric i bibliomètric de patents, en l’aplicació de les noves tecnologies, concretament en l’aplicació de la llum ultraviolada per incrementar la concentració de l’antioxidant natural resveratrol, que es troba en el raïm i que passa al vi, desenvolupant el seu potencial beneficiós per a la salut del raïm de taula i el vi.

Abstract
We will center the analysis in this article in a hypothetical study addressed to companies in the wine-making industry. The objective will be the determination of the competitive advantage that can be obtained if the knowledge that comes from R+D in the biotechnology field is applied. We will proceed to a cienciometric and bibliometric study of patents, in the context of the application of new technologies, more precisely in the application of the ultraviolet light to increase the concentration of the natural antioxidant resveratrol, which can be found in the grape and then passes on to the wine during the wine making process, and in this process, it develops its beneficial potential effects for the health of the grapes and the wine.

Text complet: PDF