Revistes Catalanes amb Accés Obert (RACO)

Els estudis de Belles Arts a la Universitat de Barcelona davant del repte de l'Espai Europeu d'Educació Superior: de les especialitats als títols de Grau

Salvador García Fortes

Resum


El contingut de l’article se centra en la conversió dels estudis de Belles Arts en l’Espai Europeu d’Educació Superior. Aquest procés arriba al seu darrer tram amb l’encàrrec a les universitats de proposar el seu mapa de titulacions i elaborar els seus corresponents plans d’estudis. Per això, convé analitzar el corpus normatiu desplegat al llarg d’aquest període: en ell s'hi manifesten el rumb, els ritmes i els criteris que l’han conduït.

La singularitat dels ensenyaments artístics superiors planteja el repte afegit d'aclarir el disseny de noves propostes de futur. En el sí dels estudis de Belles Arts, el procés ha comportat un canvi en la manera d’enfrontar-se a la reforma dels plans d’estudis, tenint a l’alumne en el seu punt de mira i valorant especialment les competències i els perfils professionals. Els primers resultats han estat els llibres blancs de l’ANECA; textos de referència en la justificació dels possibles futurs Graus de Belles Arts, Disseny i Conservació-Restauració.

Text complet: PDF