InserQual: una eina per a la millora de la qualitat en l'acompanyament en la inserció laboral
PDF
PDF (Español (España))


Citacions a Google Acadèmic

Com citar

Sesé Taubmann, Ana. “InserQual: una eina per a la millora de la qualitat en l’acompanyament en la inserció laboral”. Educació social. Revista d’intervenció socioeducativa, no. 41, pp. 112-23, https://raco.cat/index.php/EducacioSocial/article/view/165619.


Resum

InserQual és un protocol nascut al tercer sector que garanteix a les entitats la quatitat del procés d'acompanyament a la inserció laboral. Les entitats que s'hi dediquen acostumen a treballar a partir de l'itinerari lineal clàssic, que considera la inserció com un procés lineal i ordenat que va de l'atur a l'ocupació. InserQual reformula aquest itinerari aportant la imatge de la rotonda. Aquesta aporta a l'itinerari un valor afegit de flexibilitat i adequació a les necessitats de cada usuari/ària. InserQual és, per tant, una eina útil i propera, específica per a entitats dedicades a la inserció laboral de persones amb dificultats i que aporta un seguit d'actuacions molt concretes, però flexibles que permeten als professionals millorar en la seva intervenció del dia a dia.

Paraules clau

inserció laboral, qualitat calidad, inserción laboral
PDF
PDF (Español (España))

Referències

Barbero, I. (2008), "Sistemas de gestión de la calidad en el tercer sector de acción social: situación actual y propuestas de futuro". A Zerbitzuan, 43, juny 2008.

Fundació Pere Tarrés (2006), InserQual Protocol de Qualitat. Qualitat en l'acompanyament sociolaboral. Aplicació d'una metodologia de qualitat instrumental. Barcelona: Fundació Pere Tarrés. Disponible en www.peretarres.org/inserqual/InserQualcat.pdf (català) i www.peretarres.org/inserqual/castellano/lnserQualcas.pdf (castellà).