Revistes Catalanes amb Accés Obert (RACO)

Els Vins de les varietats manto negro, moll i callet

Guillem Vanrell Truyols

Resum


Després d'un matí profitós, en què
s'exposaren les diferents comunicacions
de la jornada sobre les varietats mallorquines
manto negro, moll i callet,
arribà l'hora de dinar. El lloc escollit fou
el celler Can Amer, a Inca, un dels cellers
més antics de l'illa, convertit el
1963 en restaurant. S'hi serveixen àpats
de cuina tradicional mallorquina, amb
tocs d'avantguarda, i l'elecció de la matèria
primera es fa amb la màxima cura.
El restaurant conserva l'espai antic de
quan era celler, i s'hi poden apreciar
encara les grosses i antigues bótes que
contenien el vi. El 2006 rebé un premi a
la millor carta de vins.
Cada un dels plats que s'hi serviren
anà acompanyat d'un vi mallorquí elaborat
exclusivament o en la major part
amb les varietats de raïm objecte de la
jornada. L'objectiu, gaudir del maridatge
que ens podia oferir l'acurada elecció
dels vins i dels plats, realitzada a partir
de la posada en comú de les propostes
fetes pel cap de cuina i propietari del celler,
el senyor Tomeu Torrens, i el doctor
Guillem Vanrell, assessor enològic i encarregat
de fer el tast comentat dels vins
degustats. El resultat de tot plegat fou el
que es mostra a continuació.

Text complet: PDF