Revistes Catalanes amb Accés Obert (RACO)

Avaluació de les característiques fenòliques i cromàtiques de la varietat trepat

M. Carme Masqué, Xoan Elorduy, Gemma Miguel, M. del Carmen Martínez Pérez, Núria Ferré, Fina Capdevila

Resum


Entre les característiques que defineixen
un vi de qualitat, el color i
més concretament la composició fenòlica
constitueixen un factor determinant
a tenir en compte en el moment de
qualificar un vi. Els compostos fenòlics
confereixen al vi una especificitat que
està relacionada no tan sols amb les seves
característiques cromàtiques, sinó
també amb les seves característiques
organolèptiques i la composició química.
A l'INCAVI i en col·laboració amb
diferents consells reguladors de denominacions
d'origen (DO) catalanes, entre
ells el de la DO Conca de Barberà,
s'està duent a terme un projecte per tal
de caracteritzar i tipificar des d'un punt
de vista fenòlic els vins de cada zona.
En aquesta comunicació es presenten
alguns dels resultats obtinguts per als
vins rosats de la Conca de Barberà elaborats
amb la varietat trepat.

Text complet: PDF