ciències

Revista del Professorat de Ciències d'Infantil,Primària i Secundària

ISSN 16996712

Número 12. Març 2009

 

Anima't a escriure les teves experiències, seran benvingudes!

 

 

Noticies

 

  • VIII Congreso Internacional sobre Investigación en Didáctica de les Ciencias, Barcelona 2009

  • III Jornades sobre l'ensenyament de la Física i la Química 2009

  • Exporecerca Jove 2009

  • Nova revista Educació Química (EduQ)

  • VII Convocatòria del Concurs de Contes de Ciència

  • XXV Premis Valeri Serra i Boldú de cultura Popular

 

VIII Congreso Internacional sobre Investigación en Didáctica de les Ciencias, Barcelona 2009

 

Entre els dies 7 i 10 de setembre de 2009 tindrà lloc al Cosmocaixa de Barcelona el VIII Congreso Internacional sobre Investigación en Didáctica de les Ciencias.

 

El congrés, organitzat per l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona i el Vicerrectorat d’Investigació de la Universitat de València, té com a lema general "Ensenyament de les ciències en un món en transformació" i proposa tractar els següents àmbits temàtics preferents:

  • Ensenyament de les ciències i societat

  • Ciències i ensenyament de les ciències

  • Ensenyament de les ciències i currículum

  • Ensenyament de les ciències a l’aula.

El període d’inscripció és obert des del dia 1 d’octubre fins al 31 de maig.

 

El període d’enviament de propostes de comunicació s’iniciava 15 de novembre i restarà obert fins el 25 de gener.

 

Per a més informació visiteu la web del Congrés.

 A dalt

 
 

Edita:

CRECIM - UAB

 

Amb la col·laboració:

III Jornades sobre l'ensenyament de la Física i la Química 2009

 

Entre els dies 15 i 16 de maig de 2009 tindran lloc al Cosmocaixa de Barcelona les III Jornades sobre l'ensenyament de la Física i la Química.

Les jornades volen ajudar a comprendre, interpretar i contextualitzar els canvis que implica la introducció de les competències en els nous currículums de física i química i en la formació del professorat d’aquesta àrea. Aquest tema es tractarà a través de dues conferències i una taula rodona, que permetran contrastar el que s'està fent al nostre país amb el que s’està fent en països del nostre voltant. Com en altres convocatòries, també comptarem  amb la presentació d’un ampli ventall de tallers pràctics experimentals per a l’ensenyament de la física i la química en diferents contextos.

 

Per a més informació visiteu la web de les jornades.

 

A dalt

 

Exporecerca Jove 2009

MAGMA, Associació per a Promoure la Recerca Jove organitza la X Exporecerca Jove que es celebrarà al Cosmocaixa els dies 2, 3 i 4 d’abril de 2009.

 

Exporecerca és una fira de treballs de recerca oberta al públic, on els participants presenten en estands les seves investigacions. Es pretén fomentar l’intercanvi d’experiències, la convivència i el coneixement entre joves procedents d’arreu del món.

 

Queda obert el període d’inscripció per a la X Exporecerca Jove. Existeixen dos períodes d’inscripció: el primer finaliza el 31/12/08 i el segon finaliza el 31/01/09. La inscripció en el primer període val 38€ per autor i 25€ per tutor. El preu en segon període és de 45€ per autor i 25€ per tutor. El preu de la inscripció inclou participació a la mostra, dinar i beguda per als tres dies i dret a l’ús de les intalacions de la mostra.

 

Un cop formalitzada la incripció s'enviarà un mail de confirmació als participants incloent-hi el número de compte on cal fer efectiu l'ingrés.  Finalitzat el segon termini d’inscripció, MAGMA comunicarà a través de la pàgina web la llista definitiva dels treballs admesos. Seran exclosos els treballs que no responguin al format i als requisits de qualitat exigits. MAGMA retornarà l’import de les inscripcions dels treballs exclosos.

Més informació, aquí.

 

Es pot baixar des d'aquí. 

A dalt

 

Nova revista Educació Química (EduQ), per al professorat de Química de Secundària

 

La Societat Catalana de Química (SCQ), filial de l’Institut d'Estudis Catalans, ha llançat recentment EduQ, la primera revista en llengua catalana adreçada al personal docent de química. L’objectiu d’aquesta nova publicació és «esdevenir un referent per als professors de química de tots els nivells, però especialment per als de secundària», en paraules de l’editora, Fina Guitart.

 

De forma més específica, EduQ pretén ajudar el professorat en aspectes com la innovació a les aules i als laboratoris, a més de facilitar-los estratègies i recursos per a ensenyar i perquè els alumnes desenvolupin competències científiques lligades al coneixement de la química.

 

EduQ està dividida en catorze seccions que abracen aspectes molt diversos relacionats amb l’ensenyament de la química com, per exemple, temes d’actualitat, formació del professorat, noves tecnologies o innovació a l’aula. La revista és quadrimestral i es distribuirà als socis de la SCQ i, pròximament, als professors de secundària.

Es pot baixar des d'aquí. 

A dalt

 

 

VII Convocatòria del Concurs de Contes de Ciència 

Cosmocaixa publica una nova Convocatòria del Concurs de Contes de Ciència en la seva edició per al 2009.

Aquest concurs es convoca amb el doble objectiu d'estimular l'interès pels temes de ciència i pel pensament científic entre els estudiants, nois i noies entre 4 i 20 anys, i de potenciar la creació d'obres literàries o plàstiques que tractin la ciència amb imaginació i valor científic.

 

Poden presentar-s'hi originals fins el 19 d’abril del 2009.

Més informació, aquí.

 A dalt

 

i en coordinació amb:

 
 
   
ciències
està inclosa a la base de dades
e-revistas

XXV Premi Valeri Serra i Boldú de Cultura Popular

Les obres aspirants a quests premi hauran de ser inèdites i escrites en català. Podran constar d'un o més treballs de recerca o alta divulgació sobre qualsevol tema de cultura popular de les terrees de parla catalana.

 

Hi haurà dues modalitats: premi infantil (alumnes de 1r i 2n d'ESO, dotat amb 150 euros i subscripció anual a la revista Tretzevents) i premi Juvenil (a) (alumnes de 3r i 4t d'ESO, dotat amb 240 euros) i Juvenil (b) (alumnes de batxillerat, 2n grau d'FP i Cicles Fornmatius, amb una dotació de 360 euros).

El termini de presentació acaba el 4 de març del 2009.

Més inforamció: aquí.

A dalt

La revista ciències col·labora amb la revista Recursos de Física