Revistes Catalanes amb Accés Obert (RACO)

Ressenya a "Andar 1km en línea recta. La cárcel del siglo XXI que vive el preso", de Manuel Gallego, Pedro J. Cabrera, Julián C. Ríos i José Luis Segovia

Pamela Wulf Leal

Resum


Andar 1km en línea recta en realitat pertany a una obra més àmplia dels seus autors que ja té un recorregut important en la sociologia de la pena a Espanya.
Si bé un dels temes sempre pendents en l'estudi de les presons és veure quina és la realitat, com es viu la quotidianitat, des de les ja conegudes Mil voces presas i Mirando al abismo, aquesta visió sociològica, i no merament normativa de la presó, expressa un coneixement que no pot passar desapercebut.
Aquest nou treball constitueix l'actualització d'aquestes investigacions anteriors, en el qual l'enquesta a persones preses constitueix la seva base empírica fonamental amb una mostra final integrada per 1.668 qüestionaris vàlids, que representa la més nombrosa mai aconseguida en els estudis penitenciaris realitzats a Espanya. Aquesta investigació permet obtenir una visió explicada pels propis protagonistes del tancament, que s'apropa al que realment ocorre a l'interior de les presons a través dels seus relats.


Text complet: HTML (Castellano)