Revistes Catalanes amb Accés Obert (RACO)

Black-crowned Night-herons (Nycticorax nycticorax) feeding on carcasses

Deseada Parejo

Resum


L'alimentació del martinet de nit es basa fonamentalment en peixos, amfibis i insectes encara que en determinades poblacions és comuna la ingestió de joves d'altres ocells. Aquí es descriuen dues observacions de martinets alimentant-se d'ocells morts en una colònia de l'oest de Badajoz. El fet que no existeixin descripcions prèvies de l'ús d'aquest tipus de menjar per part dels martinets probablement és perquè la metodologia emprada tradicionalment per a l'estudi de la dieta d'aquesta espècie es basa en la recollida de restes de menjar com egagròpiles o regurgitacions, utilitzant molt poc l'observació directa.

Text complet: PDF