Revistes Catalanes amb Accés Obert (RACO)

Visibilitat en el web dels centres de recursos per a l'aprenentatge i la investigació (CRAI) a les biblioteques universitàries = Visibilidad en la web de los Centros de Recursos para el Aprendizaje y la Investigación (CRAI) en las bibliotecas universit

José Luis Herrera Morillas

Resum


Objectiu: Analitzar la visibilitat a la web del grau d'implantació del model de CRAI en biblioteques universitàries.

Metodologia: Es du a terme una anàlisi de contingut de seus web de 69 biblioteques universitàries espanyoles així com dels seus plans estratègics per tal d’extreure la informació relacionada amb els objectius de la recerca. S’han pogut analitzar totes les seus web però només s’ha pogut accedir a 28 plans estratègics.

Resultats: Es mostra, amb dades qualitatives i quantitatives, que, malgrat que no totes les biblioteques es troben en el mateix nivell de desenvolupament, la majoria ha assumit el repte d'adaptar-se a l'espai europeu d'educació superior, de manera que s’ha donat més protagonisme i més suport al procés d'aprenentatge. El model de CRAI, per tant, es fa visible en les seus web i els plans estratègics de la majoria de les biblioteques universitàries espanyoles.

Text complet: HTML