Revistes Catalanes amb Accés Obert (RACO)

El camí que han de seguir les regles franceses de catalogació: quines conseqüències tindran les diferents possibilitats d'evolució? = Les règles françaises de catalogage à la croisée des chemins: quelles évolutions pour quels enjeux?

Françoise Leresche

Resum


Objectiu: Analitzar la situació actual de la normativa francesa de catalogació en relació a l’evolució internacional de les regles de catalogació per tal de veure quines orientacions han de prendre.

Metodologia: Anàlisi de contingut de les normatives internacionals (Principis internacionals de catalogació, de la ISBD “consolidada”, i de la RDA) i de les 18 normes de catalogació franceses (descripció bibliogràfica, encapçalaments, accés a la descripció, i classificació bibliogràfica).

Resultats: Es posen de manifest les dues opcions possibles: mantenir una referència directa a les ISBD (i, per tant, a les recomanacions de l’IFLA) o adoptar RDA, la qual cosa seria una ruptura radical amb el què s’ha fet a França fins al moment present. Es valoren amb detall els avantatges i inconvenients d’ambdues opcions quedant en aquests moments en l’aire quina serà la solució adoptada.

Text complet: HTML