Revistes Catalanes amb Accés Obert (RACO)

Empremtes d’identitat i imaginaris adolescents

Ángel Vidal Crespo

Resum


Per mitjà d’aquesta recerca, es reconeix des del punt de vista metodològic la utilització de la fotografia participativa com a procés de comunicació en un centre d’ensenyament secundari obligatori, amb l’objectiu de recaptar informació rellevant generada durant els processos dialògics i de comunicació, facilitant la reflexió dels participants sobre la relació amb el seu entorn, sobre ells mateixos i sobre els altres, promovent la configuració de la seva identitat, en un context d’educació formal.

Per això, per a dur a terme una metodologia participativa en la recerca social amb mitjans audiovisuals, el procés de fer fotografies i compartir-les es converteix, per als adolescents, en una manera de dir alguna cosa, de comunicar un punt de vista que, d’una altra manera, potser quedaria silenciat, ja que es pot recollir informació significativa dels alumnes per a contribuir a les polítiques i accions desenvolupades en el context educatiu del centre.


Text complet: PDF (Castellano)

Anàlisi és una publicació electrònica editada per la Universitat Autònoma de Barcelona
ISSN 2340-5236

Creative Commons
Els textos publicats en aquesta revista estan subjectes –llevat que s'indiqui el contrari– a una llicència de Reconeixement 3.0 Espanya de Creative Commons. Podeu copiar-los, distribuir-los, comunicar-los públicament i fer-ne obres derivades sempre que reconegueu els crèdits de les obres (autoria, nom de la revista, institució editora) de la manera especificada pels autors o per la revista. La llicència completa es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/es/deed.ca.