Revistes Catalanes amb Accés Obert (RACO)

Las "provincias" i l’inici de l’ecologisme valencià. Les columnes de María Consuelo Reyna sobre El Saler i el llit del riu Túria

Anna Mateu, Martí Domínguez

Resum


Aquest article se centra en les columnes d’opinió que María Consuelo Reyna va dedicar en Las Provincias a la urbanització projectada en la Devesa del Saler i al llit del riu Túria, en la primera meitat dels anys setanta. A través de les seues columnes, la periodista va construir un discurs contrari a la urbanització i en defensa de l’espai verd, i va orquestrar la campanya del diari que va concloure finalment amb la paralització del pla urbanitzador del Saler i amb la conversió del llit del riu Túria en un espai verd. Una etapa en la qual Reyna utilitza ja els recursos que desenvoluparà més tard en els anys vuitanta durant la Batalla de València i que la convertiran en una figura clau de la política valenciana.

Text complet: PDF

Anàlisi és una publicació electrònica editada per la Universitat Autònoma de Barcelona
ISSN 2340-5236

Creative Commons
Els textos publicats en aquesta revista estan subjectes –llevat que s'indiqui el contrari– a una llicència de Reconeixement 3.0 Espanya de Creative Commons. Podeu copiar-los, distribuir-los, comunicar-los públicament i fer-ne obres derivades sempre que reconegueu els crèdits de les obres (autoria, nom de la revista, institució editora) de la manera especificada pels autors o per la revista. La llicència completa es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/es/deed.ca.